Актуелно

СУТРА ПОЧИЊЕ ДРУГО ПОЛУГОДИШТЕ ШКОЛСКЕ 2020/2021. ГОДИНЕ

20/1/2021.
Сутра ће школско звоно озваничити почетак другог полугодишта и за приједорске основце и средњошкоце. Што се средњих школа у Приједору тиче, све је спремно за повратак ученика у школске клупе, рекао је Александар Миљешић, предсједник Актива директора средњих школа регије Приједор.

– У свих осам средњих школа у Приједору наставља се наставни процес. Одређених измјена биће у Гимназији „Свети Сава“, али очекујемо да ће се и ту ситуација стабилиозовати. Најважније је да ученици крећу у школу и да ће наставу пратити из школских клупа – рекао је Миљешић.

До измјена у приједорској гимназији доћи ће због оштећења објекта од земљотреса. Други спрат гимназије није услован, тако да ће се настава изводити у приземљу и на првом спрату. Приједлог је и да једно одљељење сваке седмице похађа онлајн наставу, рекао је директор гимназије Вељко Јањетовић.

Да је оњалн настава за једно одјељење прихватљиво рјешење, до санације гимназије, потврдио је и замјеник градоначелника Жарко Ковачевић након сједнице градског Штаба за ванредне ситуације, гдје је било ријечи и о наставку школске године. – Други спрат је неуслован, али ће брзо бити саниран. До тад, у договору са ресорним министарством и градским Одјељењем за друштвене дјелатности, настава за једно одјељење одвијаће се онлајн – изјавио је Ковачевић.

Што се основих школа у Приједору тиче, све су спремне за друго полугодиште.

– Школа са подручја Актива Приједор и Оштра Лука, спремне су за почетак наставе. Настава ће се рализовати на начин како је то било у првом полугодишту, уз поштивање свих препорука Института за јавно здравство и ресорног министарства – рекао је Здравко Будимир, предсједник Актива директора основних школа регије Приједор.

Настава ће се одвијати као и у првом полугодишту, гдје ће ученици бити подијељени у групе, а час ће бити скраћен на 20 или 30 минута, у зависности од школе, уз поштивање свих прописаних епидемиолошких мјера.

prijedor24.com

    Пратите нас:

© 2004-2020. ЈУ Електротехничка школа Приједор. Сва права задржана. | Powered by MK Multimedia