МАТУРАНТИ СЕ ВРАТИЛИ СА ЕКСКУРЗИЈЕ 

Објављено: 01.10.2023.

У недјељу, 30.9.2023, у јутарњим часовима, наши матуранти су се вратили са екскурзије. 39 ученика свих завршних одјељења наше школе је на матурску екскурзију отпутовало прошле недјеље, 24.9. Прва четири дана су провели у Паралији, популарном љетовалишту у Грчкој, одакле је био организован излет у Солун, као и посјета чувеном манастирском комплексу Метеори. Вријеме је било лијепо, тако да су ученици, осим разгледања грчких знаменитости, могли сваки дан да се купају у Егејском мору. Након напуштања Паралије, матуранти су два дана уживали у чарима Охридског језера, као и Охрида - једног од најљепших градова Балкана. Поред обиласка културног и историјског језгра Охрида, били су у прилици и да посјете Манастир Светог Наума, удаљен 30-ак километара од Охрида и окружен изузетно лијепом природом.

Матуранти су путовали на екскурзију у пратњи професора Милана Драгића, Александре Лакић и Бранка Шалабалије, који истичу да током екскурзије није било никаквих нежељених ситуација и да је понашање ученика било веома одговорно и заслужује сваку похвалу.

За успјешну реализацију ове екскурзије свакако је један од главних „криваца“ Агенција CASCO –TOURS, која је у потпуности испоштовала план и програм путовања, као и сваког ученика и професора.

Вјерујемо да су протекли дани нашим матурантима, осим упознавања занимљивих мјеста, самостално и уз помоћ стручних водича, били испуњени лијепим дружењем и добром забавом и да ће им остати у најљепшем сјећању.